![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz Ehl-i Beyt’imin aranızdaki misali Nuh’un gemisi misalidir. Ona binen kurtulur, geri kalan ise boğulur.”el-Bihar, 23/105/3 ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Enes Hz. Resulullah (s.a.a)'dan şöyle rivayet ediyor: "Kureyş'ten olan on iki kişinin bu ümmete velayeti devam ettiği sürece, İslam dini sabit kalır. Bunlardan sonra dünya ve insanların hali perişan ve altüst olur."Kenz-ül Ümmal c. 13 s. 27 |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Büyük Ehl-i Sünnet bilginlerinden olan Tirmizi, Cabir b. Abdullah-i Ensari'den naklen şöyle diyor:] Resulullah (s.a.a) veda haccında, Arefe günü "Kasvi" adındaki devesinin üzerinde oturduğu halde şöyle buyurduğunu duydum: "Ey millet! Ben kendimden sonra sizin aranızda öyle bir şey bırakıyorum ki, ona sarılacak olursanız asla sapmazsınız. O, Allah'ın kitabı ve itretim Ehl-i Beyt'imdir." Tirmizi diyor ki: Bu hadisi Ebu Said-i Hudri, Zeyd b. Erkam ve Huzeyfe b. Useyd de rivayet etmişlerdir. Kaynaklar: Sahih-i Tirmizi, c.13, s.199, "Menakib-i Ehl-ul Beyt" babı; Kenz-ül Ummal, c.1, s.38. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Hz. Resulullah (sas) Buyurdu: "Bu ümmetin Kureyş'ten olan on iki önderi vardır. Yalnız bırakıp, yardım etmemek onlara zarar vermez." Kenz-ül Ümmal c. 13 s. 27 |
|
|||
|
|||
![]() ![]() mesruk der ki: Abdullah bin mes’ud’un yanında oturmuştuk ve o bize Kur’an okuyordu. birisi şöyle dedi: ey Abdurrahman’ın babası. Resulullah’a sordunuz mu kendisinden sonra ümmetinde kaç tane halife gelecek? dedi ki: ben Irak’a geldiğimden beri bu soruyu bana sadece sen sordun. evet, Ressulullah’a sorduk. buyurdu ki: “beni İsrâil’in nakiplerinin sayısı olan 12 tane sünni kaynaklarından müsned-i ahmed c.1, s.398 |
|
|||
|
|||
![]() ![]() 12 İmamların Mübarek İsimleri Hz. Ali b. Ebi Talib (a.s) Hz. Hasan b. Ali (a.s) Hz. Hüseyin b. Ali (a.s) Hz. Ali b. Hüseyin (Zeyn-el Abidin) (a.s) Hz. Muhammed b. Ali (Bâkır) (a.s) Hz. Cafer b. Muhammed (Sâdık) (a.s) Hz. Musa b. Cafer (Kâzım) (a.s) Hz. Ali b. Musa (Rıza) (a.s) Hz. Muhammed b. Ali (Taki) (a.s) Hz. Ali b. Muhammed (Naki) (a.s) Hz. Hasan b. Ali (Askeri) (a.s) Hz. Muhammed b. Hasan (Mehdi) (a.s) |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|