![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Gadir-i Hum
Veda Haccı dönüşü, kızgın çöl ortasında "Toplansın Müslümanlar" diye duyuldu sesi Gadir-i Hum denilen kesişme noktasında Yüksekçe bir sekiye çıktı Allah Elçisi Ey Müminler! şu nefsim sizlerden evla mıdır? "Evladır Resul-Allah" diye haykırdı herkes Sonra döndü Ali’ye, gel ve elini kaldır! Her şey durdu bir anda, ne bir ses, ne bir nefes! Dinlemek için ashap döndü O'na yüzünü Çünkü O'nun kelamı, hem emir, hem duadır Peygamber tam üç defa tekrar etti sözünü "Ben kime Mevla isem, Ali ona Mevla’dır" Ali, son Hak dinine, vasi tayin edildi Ve artık İslam dini kemale erdi o gün Peygamber, akıllardan şekki şüpheyi sildi Tüm sahabe Ali'ye tebrikler verdi o gün .... Velayet zincirinin ta en başıydı Ali Peygamberin kardeşi, hem yoldaşıydı Ali O ki Hayber fatihi, Yaradan'ın aslanı Muhammet'le geçmişti O'nun bütün zamanı En kesif ordulara göğsünü geren O'dur Gönülleri fethedip kalplere giren O'dur "Şeref" sözü vasfında manasını bulmuştur Cesaret ve dirayet, onda hasıl olmuştur O ki, ilim şehrinin yegane yolu idi Aslında Ali ilim, ilim de Ali idi Yurtseven ŞEN |
|
|||
|
|||
![]()
Maşallah, Muminlerin Emiri Ali (as) Kömeyin Olsun.
|
|
|||
|
|||
![]()
ıعن الصادق (ع) قال :
هو عید الله الکبر ، و ما بعث الله نبیا الا و تعید فى هذا الیوم و عرف حرمته و اسمه فى السماء یوم العهد المعهود و فى الارض یوم المیثاق المأخوذ و الجمع المشهود . ( وسائل الشیعه ، 5: 224، ح .1 )İmam Cafer Sadık (a.s) buyuruyor:’’ Gadir-i Hum Allah’ın büyük bayramıdır, yüce Allah (c.c) tarafından gönderilen bütün elçiler o günün azametini idrak etmiş onu kutlamışlardır. Onun göklerdeki adı ‘’alınmış ahid‘’ ve yeryüzündeki adı ‘’ bütünün icması ve alınmış söz ’’dür.’’ Kaynak: Vesailu-ş Şia, c. 5, s. 224 ,hadis.1 Bu güzel Şiiri Yazandan ve Yayınlayandan Allah razı olsun. |
|
||||
|
||||
![]()
Yurtseven Can Eline, Yüreğine, Kalemine Sağlık. Ben İnanıyorum Ki: Mükafatını Yerlerin Ve Göklerin İmamı Muminlerin Emiri Mövlamız İmam Ali (aletyhisselam)''ın Elinden Alacaksın.
ZER (Ruhlar) ALEMİNDE BİAT ETTİĞİMİZ VE BU DÜNYADA BİATIMIZI YENİLEDİĞİMİZ VELAYET AŞIKLARININ EN BÜYÜK BAYRAMI OLAN GADİR-İ HUM BAYRAMI TÜM ALEMLERE MUBAREK OLSUN
|
|||
|
|||
![]()
Paylaşımın için Allah razı olsun.
Bugün dini size kâmil eyledim Veliniz Ali’dir, Ali’dir dedim Hem gemisin hem vasisin hem veli Kamil oldu din seninle ey Ali |
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|