![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Söyledi Kabe'de kim dünyaya gözün açtı?
Söyledim ol insan ki mihrabdan rûhu uçtu Söyledi Ahmet, kimi kendine kardeş etti? Söyledim ol eri ki Emîn yerinde yattı Söyledi Mustafâ'nın vasîsi kimdir bil-hak? Söyledim Muhammedi'in nefsi, "Ve Rabb-il felak!" Söyledi güneşi kim dönderdi zevâl oldu? Söyledim Betûl ona göklerden helâl oldu Söyledi kimdir yarın sâki-yi âb-ı kevser? Söyledim Bedîr günü, sâhib-i ol Zülfikâr Söyledi Muhammed'in Harûnun'un bildirsene? Söyledim Kur'ân hükmün öğreden inse cine Dedi "Men küntü mevlâh" hadisin Gadîr günü Kimin hakkında Ahmet söyledi? Bildir bunu... Söyledim Cibrîl indi Ahmed'e dedi söyle: "Kardeşim Veliyyullâh", millete ilân eyle Söyledi Fevâtim'i kim yetirdi mehcere? Söyledim Hârûn olan Muhammet Peygamber'e Söyledi Tâhâ'ya kim Uhud'da oldu kalkan? Söyledim o yiğit ki kılıcın övdü Rahmân. Dedi kâfir Merheb'i kim yıktı Hayber Günü? Dedim onun kapısın kopartan zafer günü Söyledi be kim dedi dünyaya "Gurrî gayrî"? Söyledim Balağa'nı git oku cevap yeri Söyledi hangi insan süt verdi kâtiline Söyledim yüzük veren rükuda sâiline Söyledi toplanır mı tüm bunlar bir insanda? Söyledim evet dostum, nusûsu var Kur'ân'da Söyledi peki kimdir söyle bu yüce insan? Söyledim mevlâm Ali İmâm-ul ins-i ve-l cân |
|
|||
|
|||
![]()
Allah razı olsun.
|
![]() |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|